Lennox anställda får 183 000 i vinstdelning

Lennox PR hade 2022 en byråintäkt på 12,4 miljoner kronor och ett rörelseresultat på 2,1 miljoner kronor. Det innebär en rörelsemarginal efter vinstdelning på omkring 17 procent. Sammanlagt 1,4 miljoner gick till vinstdelning förra året. 


– Det här resultatet är helt och hållet våra medarbetares förtjänst. De har tagit ett fantastiskt ansvar för företaget under 2022, vilket också visar sig i kvaliteten i våra leveransen och återkopplingen vi får från våra kunder, säger Robert Svensson, grundare och styrelseledamot Lennox PR.

Lennox PR använder varje år 40% av rörelseresultatet före finansiella poster till vinstdelning för alla anställda, på lika villkor. 2022 innebar detta att 1,4 miljoner kronor delades ut i extra löneutbetalningar och pensionsavsättningar till samtliga anställda. För tredje året i rad slår Lennox PR målet om 150 000 i vinstdelning per heltid.

– I osäkra tider finns ett behov av kvalificerade pr-tjänster och konsulter med integritet. Under 2023 kommer vi att utveckla vårt Public Affairs-erbjudande och vi ser fram emot att rekrytera fler skickliga konsulter, säger Kristoffer Housset, vd Lennox PR. 

För mer information:
Robert Svensson 076-175 55 32, robert.svensson@lennoxpr.se
Kristoffer Housset 076-145 42 02, kristoffer.housset@lennoxpr.se


Lennox PR erbjuder tjänster inom corporate communications, medierelationer, public affairs och opinionsbildning. Bland Lennox PR:s kunder finns Sodexo, SAMI, Adapteo, AVIS och ett antal Vinnova-finansierade innovationsprojekt. Lennox PR grundades 2015, har kollektivavtal och är helägt av medarbetarna. 

Föregående
Föregående

Amanda Soltanian till Lennox PR

Nästa
Nästa

Lennox PR får ny vd