Lennox PR får ny vd

Kristoffer Housset är ny vd på Lennox PR. Han kommer närmast från pr-byrån Westander där han i närmare tio år arbetat som bland annat seniorkonsult, strategispecialist och affärsområdeschef. Lennox medgrundare Robert Svensson som nu avgår som vd övergår till att arbeta heltid i kunduppdragen.


– Lennox visar att trygga medarbetare som trivs på jobbet är bättre rådgivare. Med utgångspunkt i en stark kultur, vinstdelning och kollektivavtal skapar byrån fina resultat i form av nöjda kunder och god lönsamhet. Huvudägarna Robert och Elin har gett mig ett väldigt spännande utgångsläge för att fortsätta utveckla byrån, säger Kristoffer Housset, vd Lennox PR.

Kristoffer har tidigare arbetat som pressekreterare på Vänsterpartiet, kommunikationschef på svenska Amnesty och som affärsområdeschef och delägare på Westander. Han tecknar i samband med tillträdet optioner motsvarande 25% av aktierna i företaget.

–  Kristoffer har lång erfarenhet av opinionsbildning och politisk påverkan och får nu uppdraget att leda Lennox fortsatta utveckling och stärka byråns public affairs-erbjudande. Allra viktigast för oss var hans entreprenörssjäl och trygga värdegrund. Jag och Elin är väldigt trygga med att han är precis vad Lennox behöver i det skedet vi befinner oss i nu, säger Robert Svensson medgrundare och huvudägare av Lennox PR.

Lennox PR växte kraftigt under pandemin och vann samtidigt Årets Byrå. I inledningen av 2023 flyttade byrån också till nya större lokaler på Skeppsbron 8 i Gamla stan.

– Vi har alltid haft ambitionen att rekrytera en extern vd och strax före sommaren blev det rätt läge att starta processen. Vi hade lyxen att ha flera kvalificerade kandidater, vilket jag helt ogenerat tar som ett kvitto på Roberts, mitt och våra kollegors arbete. Nu får Robert en mer hållbar arbetssituation och alla vi andra en efterlängtad ny kollega, säger Elin Ahldén, medgrundare och styrelseordförande.

Kristoffer Housset tillträdde uppdraget som vd den 9 januari.

Föregående
Föregående

Lennox anställda får 183 000 i vinstdelning

Nästa
Nästa

Air France-KLM inleder samarbete med Lennox PR